В кой град живееш?

Помолихме студенти от различни немски и австрийски градове да опишат впечатленията си от тях в не повече от 80 думи. Ето някои от отговорите им: 

Берлин

berlin-mitte-sky-panorama

Обичам да използвам безкрайните берлински паркове за барбекю с приятели. Да карам колело из непознати квартали. Да посещавам всякакви събития и да се запознавам с хора от цял свят на тях. Харесва ми да се чувствам свободен и приет в града. Обожавам да си купувам евтини самолетни билети, използвайки Берлин за начална точка на поредното вълнуващо пътуване.

Виена

Ако Виена трябва да е една дума, то тя е diversity. Многообразието на този град е невероятно. Тук има всякакви хораVienna3 азиатци, черни, бели, луди, скучни… всякакви. Във Виена няма да си единствен в нищо – няма да си единственият чужденец, няма да си единственият българин, няма да си единственият, който ще успее или ще се провали. Тук никога няма да си сам в нищо, винаги можеш да намериш хора, споделящи твоите интереси. И, най-важното, от всеки можеш да научиш и вземеш по нещо. 😉

Кьолн

Прочутият Eau de Cologne, чиято реклама виждаш, слизайки от влака и навсякъде по централните улици, се оказва, че не 424x281_Koln_Nighttimeе истинският, но пък мирише добре :). Осъзнаваш, че си най-нищожното същество на света, когато една внушителна катедрала се извиси над теб. Въпреки това се чувстваш прекрасно. Великият кьолнски карнавал не е толкова велик на живо, колкото си си мислел. Бързичко се научаваш, че не е препоръчително да изказваш гласно симпатиите си към Дюселдорф (ако имаш такива) съгласно изконния принцип, че никой от агитката на Левски на вика за ЦСКА. 😀

Триер

Триер е малък, студентски град. Преобладават зелени площи, приятен1261499629_print_trier_hauptmarkt, чист и красив е. Времето в по-голямата си част е ужасно, защото през града минава голяма река. Възрастните хора са отворени и добронамерени, младите са от различни части на Германия. Има добър нощен живот за хората, които предпочитат малки барчета. Има малко чужденци.

Ако искаш да споделиш собствените си впечатления от живота в някой немски или австрийски град, можеш да го направиш тук. Обещаваме, че ще ги публикуваме!

Прочетете още какво разказват студентите за Берлин и  Виена .

10 Replies to “В кой град живееш?”

Leave a Reply