Германия за напреднали: И хубаво, и евтино

Не е лесно да си студент в чужбина! Понякога месечният ти бюджет бързо се стопява след плащането на наем, напълването на хладилника с няколко десетки замразени имитации на вкусна вечеря, плащането на сметките за телефон и интернет и изхарчването на джобните за партита и бири. Тук е мястото faq4uni да сподели с теб някои от най-тайните студентски далавери, които ще променят начина ти на харчене на пари:

Бит-пазари (Flohmarkt)flohmarkt

Има ги във всеки град, в по-големите са даже по няколко. Обикновено се случват в неделя, често и в празнични и други почивни дни. Зиме, лете – бит-пазарите са там, за да те снабдят с всичко от ръчно изработени бижута и хипстър произведения на изкуството до стари дрехи, антики, плочи, сервизи от втората световна и цели куфари с черно-бели снимки и картички. Във всеки по-голям и себеуважаващ се бит-пазар можеш да намериш стари колела, понякога мебели и други неща за дома. Разбира се, нищо няма да ти бъде продадено без да се попазариш малко – но това е част то чара на явлението Flohmarkt.

Оферти в интернет

Сигурно си чувал за сайтове като Groupon и в България – идеята им е, че чрез тях можеш да си купиш талони за намаления за различни неща. Такива интернет оферти са популярни и в Германия, като faq4uni ти препоръчва dailydeal.de и groupon.de като най-богати на предложения онлайн платформи. Заведи половинката си на вечеря за двама в луксозен ресторант за 10 евро, плувай с пингвини в бранденбургските Spreewelten за 12 евро на човек, изживей своята професионална фотосесия с грим и прическа за 9 евро или отиди на някоя екскурзия, намалена с 60%. За съжаление никой не ни плаща, за да правим реклама, но тези сайтове са ни на сърце – и ние, и много познати вече многократно са се възползвали от подобни оферти 😉

484199_255168357942059_994378116_nГуруто на почивките

Като заговорихме на екскурзии, можем да ти препоръчаме блога на Urlaubsguru. Създателят му прекарва дните си в търсене на най-евтините полети и нощувки в хотели в света, в комбинирането им и писането на статии за тях. В момента на писане на тази статия в блога се предлага пътешествие през европейските метрополи Берлин, Барселона, Рим, Париж, Лисабон и Амстердам за 3 седмици на цена 260 евро; 9 дни в Мексико с хотел, трансфер и полети за 428 евро; 2 седмици на Канарските оствори с хотел и полети за 279 евро и още много други.

След публикуването на тази статия един от читателите ни ни препоръча Urlaubspiraten – сайт със същата идея, който е спечелил награда за най-добър сайт на 2013 в категория “Свободно време и пътуване”.

Следващата седмица очаквайте: най-евтините дрехи и как да си намериш безплатни мебели, чинии, пердета или като цяло неща за дома.

Таня & Кали

Прочетете втора част тук.
Виж всички статии от рубриката Германия за напреднали.

0 Replies to “Германия за напреднали: И хубаво, и евтино”

Leave a Reply