Германия за напреднали: И хубаво, и евтино (продължение)

След като миналата седмица ти споделихме малките тайни на бит-пазарите, сайтовете за намаления и къде да намериш най-изкушаващите оферти за екскурзии, сега идва време да си поговорим за твоя гардероб и за дома ти, за как да си търсиш самолетни билети и защо книгите и учебниците втора ръка са добра идея.

Kleiderkreisel_2012-01-19-15-29-28Размяна на дрехи

Следващите редове, (най-вече) скъпи момичета, ще променят разбиранията ви за онлайн пазаруване на дрехи. Представяме ти любимия ни сайт Kleiderkreisel, където ще прекараш часове в скролване и чудене между различни артикули. Идеята е много проста – всеки регистриран потребител може да качи снимки на свои дрехи, обувки и аксесоари, които не иска да носи повече или никога не е носил (нещо като българския Продавалник, но само за дрехи). При интерес, можеш да си „менкаш“ с него/нея или да закупиш предложените неща, които после ще ти бъдат пратени по пощата.

Най-хубавото в този сайт са специализираното търсене и цените: ако кликнеш, да кажем, Дамска мода -> Рокли -> Размер 38 -> Червен цвят -> В Мюнхен -> под 20 евро, ще ти излязат десетки желани резултати. Наистина е изкумително колко евтини дрехи, обувки и аксесоари могат да бъдат намерени на сайта – нещо, което е струвало 40 евро, изглежда като ново и още има етикет на себе си, се предлага за 10-15. Веднъж щом намериш подходящ артикул, трябва само да пишеш на собственика му и да се разберете за начина на пращане. Ако живеете в един и същи град, може а си уговорите среща и на нея да си размените или продадете дрехи.

За домаZum_Mitnehmen

След като разбра как да изглеждаш страхотно за малко пари, идва време да откриеш от къде идват безплатните мебели, посуда и други стоплящи студентското сърце неща. Понякога можеш да си ги намериш на улицата, което не е рядко срещано явление, ако някой си е купил нов диван и е оставил запазения стар такъв пред блока – „Zum Mitnehmen!. Има и друг, още по-удобен начин – чрез eBay Kleinanzeigen. На сайта могат да бъдат намерени много категории, като предлагане на жилища или услуги, дори обяви за работа. Това, за което ние говорим обаче, е в секцията Zu verschenken & Tauschen. Телевизори, хладилници, дивани, стари дрехи, малки котенца, шкафчета, чаши, лампи, легени… само трябва да отидеш да си ги вземеш сам, преди да са ги изхвърлили.

Книги и учебници

Да се разхождаш из някоя уютна книжарница безспорно е приятно – но нашият съвет е да не си купуваш набелязаните книги или учебници от там. Вместо да дадеш няколко десетки евро за избраното от теб произведение, първо провери дали се предлага в amazon.de или в eBay – понякога книгите втора употреба там са на цена от под 1 евро, посочено е и състоянието им.

Самолетни билети

Споменаването на нискотарифните компании като easyjet (Берлин – София), RyanAir (Франкфурт – Пловдив) и WizzAir (Франкфурт Хаан – София, Дортмунд – София) е задължително, макар и подразбиращо се от само себе си. Платформи, които досега не са ни подлъгали при намирането на евтини билети и полети, които не са задължително с нискотарифни компании, са swoodoo.com, momondo.de  и skyscanner.de.

Таня & Кали

Вижте всички статии от първия и втория сезон на рубриката “Германия за напреднали”; Как да пестим по време на следването? (част 1)

0 Replies to “Германия за напреднали: И хубаво, и евтино (продължение)”

  1. това е много хубаво аз търся превоз до германия тази година ще ви бъда много благодарен gsm 0 8 7 9 2 налага ми се пътуване с майка ми до по ясен ако ми е 0 8 7 9 209 339 ако някой пътува ще съм му изключително благодарен благодаря ви бог да ви благословила искам да я придруza

Leave a Reply