Германия за напреднали: Голямото изпращане 2 и всички посрещания

Година, изпълнена с толкова много събития и емоции – матури, абитуриентски бал, превод и подготовка на документи, безкрайно чакане до получаване на заветните писма… Надяваме се целта да е постигната и да сте приети в желаните университети! Следват записване и трепетни вълнения около заминаването.

За да добринесем за това вашата година да бъде още по-богата на емоции и за да се опитаме да ви дадем поне едно зрънце сигурност в това, което ви очаква, ние – от FAQ4uni: Дойдох. Видях. Кандидатствах и  Тук-Там – с удоволствие ви каним на 25 август от 18 ч. в One More Кино в София. На събитието ни Голямото изпращане към Германия и Австрия 2 ще имате възможност да се запознаете с бъдещи и настоящи студенти, които (ще) учат в същия град, а защо не и в същия университет като вас, а купонът и приятните емоции са гарантирани!

След изпращането на родна територия предаваме щафетата на нашите приятели от студентските организации в Германия за подобаващо посрещане.

Ако пристигаш в Карлсруе:

Виж повече за Карлсруе
Виж повече за Карлсруе

На 8 октомври ще се проведе информативна първа среща за посрещане на новите студенти, организирана от студентското сдружение Akademischer Verein “Kyrill und Method” e.V. Karlsruhe. След запознаването и кратките презентации за университета, ученето, намирането на работа и жилище следва по-неформална среща от 19:30 на Durlacher Tor, а после и в Oxford Pub. В следващите три дни ще се проведат и други събития – в барове, в зоологическата градина, на грил и къде ли още не. Виж пълната програма тук.

Ако пристигаш в Манхайм:

Виж повече за Манхайм
Виж повече за Манхайм

На 5 септември от 19:00ч. в зала EW 145 на Университет Манхайм ще се проведе представяне на студентстката организация “Bai Ganyo“ e.V. и бъдещите им проекти, както и полезни съвети около следването. След това следва коктейл за запознанство, а вечерта ще се състои и парти за посрещането на всички Ersti-та. Виж повече за събитието и във facebook. Бай Ганьо организират също и Couchsurfing посредничества с цел да помогнат на тези, които още не са получили квартира или общежитие, да си намерят подслон поне за началото на семестъра. Следи страницата на събитието за повече информация.

Ако пристигаш в Берлин:

Виж повече за Берлин
Виж повече за Берлин

„Хъшове“ е организацията на българските студенти в Берлин. За втора поредна година сдружението организира информационно събитие за новодошлите първокурсници в града. На срещата участниците ще могат да се запознаят с историята, същността и целите на организацията, както и с особеностите на следването в Берлин и първите стъпки за всеки студент. Събитието е и чудесна възможност за създаване на първи запознанства в града. За записалите се нови членове „Хъшове“ предлага множество предимства като ориентировъчен ден в университетите, едногодишна менторска програма, използването на намаления в различни магазини и заведения в Берлин, както и отстъпки при събития, организирани от сдружението. Предвижда се събитието да се проведе на 11-ти октомври (неделя). За повече информация: следи сайта и фен-страницата на организацията.

Ако пристигаш във Франкфурт:Frankfurt%202

Ориентировъчните мероприятия за новоприистигналите студенти във Франкфурт и областта ще се проведат на 09 и 10 октомври (петък и събота). Организаторите от българското студентско сдруужение там – “Съединение” , планират запознаване с новите студенти, представяне на тяхната организация, напътствия и съвети относно следването, живота във Франкфурт и друга полезна информация. В програмата са предвидени още разходка из града и Semester-Opening Party. За по-конкретна информация, може да следите facebook-страницата на “Съединение” и техния сайт.

Ако пристигаш в Хайделберг:

Виж повече за Хайделберг
Виж повече за Хайделберг

На 10 октомври за втора поредна година ще се проведе събиране за всички Ersti-та. Очакват ви разходка из красивия Хайделберг и много забавления, а организаторите ще направят всичко възможно да разсеят страховете ви. Мястото е площадът при известната Spaghetti-Säule, а часът – 11:00. Следете facebook – страницата на събитието за повече информация.

Пристигащите в Мюнхен също ще бъдат посрещнати от местните активни български студентски организации. Очаквайте повече информация скоро.

Криси

Прочети и останалите статии от първи и втори сезон на рубриката „Германия за напреднали“.

Leave a Reply