Германия за напреднали: Low cost пътуване из Централна Европа

233_3888x2592_all-free-download.com_10665658Едно от най-готините неща, които установяваш, когато дойдеш в Германия, е, че се намираш в Централна Европа. И всичко е супер близо! До Лондон/Милано за уикенда? Там си за нула време. Разбира се, имаш тоолкова много да учиш, защото имаш осем изпита, но човек не може без почивка, нали така?

Благодарение на централното си разположение, а и голямата конкуренция на пазара, в Германия има страшно много възможности за евтино пътуване. Ето няколко идеи за наближаващата лятна ваканция:

deutsche-bahn-neue-zuege1. Офертите на Deutsche Bahn

Въпреки че е може би най-мразеното нещо в цяла Германия (най-вече от немците), Deutsche Bahn понякога има много добри оферти за пътуване:

Quer-durchs-Land-Ticket

Започва от 44 евро за един човек и стига за 76 евро за петима. Включва неограничен брой пътувания в Германия за един ден, а също и няколко града в Австрия, Чехия и Швейцария.

Schönes-Wochenende-Ticket

Започва от 40 евро за един човек и стига до 56 за петима. Включва пътувания в събота или неделя в Германия, а също и няколко града в Дания, Холандия, Австрия, Полша, Швейцария и Чехия.

Länder-Tickets

Този е различен за всеки Bundesland, но например с Bayern Ticket може да се отиде и до Залцбург.

25066CCDC62. Автобусите

Много разпространено е пътуването с автобус, защото се предлага голямо разнообразие от отсечки, включително и до съседните страни. Този вид пътуване е много изгоден, а понякога има наистина абсурдно евтини оферти, например двупосочен билет Берлин-Мюнхен за 20 евро.

Две такива компании са Flixbus+Meinfernbus и Megabus. Останала съм с наблюдението, че Мegabus е по-евтинa, но има по-малък избор на дестинации, защото оперира предимно във Великобритания.

tumblr_nlu5jjVHYu1qfirfao1_12803. Lowcost авиокомпании

Макар и да са по-скъпи от автобусните, самолетните билети спестяват ценно време за шляене и удължават така жадуваната ваканция. За наше щастие в Германия отново има голямо разнообразие от дестинации: Easyjet предлагат полети от Берлин, Мюнхен, Хамбург, Дюселдорф, Кьолн, Дортмунд, Щутгарт, Дрезден, а Ryanair –  Берлин, Бремен, Дортмунд, Карлсруе, Лайпциг, Мюнстер, Кьолн, Нюрнберг, Меминген (Мюнхен). Заслужава си да се погледнат и самолетните билети, човек може да отиде даже до Шотландия или пък Испания на много прилична цена.

Йоана

Прочети и останалите статии от Германия за напреднали.

0 Replies to “Германия за напреднали: Low cost пътуване из Централна Европа”

Leave a Reply