Германия за напреднали: Българите във Фейсбук

manito-facebook1Наскоро появилият се феномен на българите във Фейсбук е всъщност адски полезно нещо. Играе ти се футбол? Веднага се намират 10 човека, които са готови да поритате веднага. Имаш нужда от маникюр? Ще намериш поне 3 маникюристки в първата група, в която го постнеш. Често сред предложенията за излет или някое БГ парти се натъкваш и на други неща:

Свалячите

Всички сме чували (и можем да се съгласим), че българските жени са най-красивите на света. Именно затова на българските мъже(не по-малко привлекателни) им се налага да измислислят какви ли не тактики, за да си върнат белоногите моми, които се заплесват по чужденци.

23

41

Политическите агитатори

Сигурно и вие сте се натъквали на феномена, да се говори за бъдещето на татковината  еднакво много и в чужбина, и в България. Особено на маса. Всеки разговор на маса неизменно се обръща на разпалена дискусия за Балканската война или резултатите от последните избори. Да гласуваме ли? За кого? Защо да? Защо не? Отговорите на всички тези въпроси можете да откриете из групите на българите в чужбина!

5 6

Бизнесмените

Ако ви липсва Продавалник, откакто сте в Германия, не се притеснявайте! Тук вече има алтернатива и то много по-успешна. В българските групи във Фейсбук можете да намерите всичко и следователно да продадете всичко – супер (ама наистина) изгодни квартири, терлици, домашни торти, маникюр по домовете. Ако си търсите работа, пак сте попаднали на правилното място.

7 8

С усмивка на уста можем да заключим, че във Фейсбук можеш да прочетеш много озадачаващи неща, но е прекрасно да знаеш, че където и да отидеш, винаги ще намериш съмишленик или някого, който може да ти помогне и да отговори на въпросите ти (дори и да ти се поскара малко, задето питаш).

Статията е само добронамерена закачка, не описва българите наистина и скрийншотите не целят да обидят някого, а просто да послужат за пример 🙂

Йоана

Прочети още статии от рубриката “Германия за напреднали“.

Leave a Reply