Цветомир Карагечев, впечатления от Улм

10358105_10203133432990863_1752599672_n
Улм се намира на р. Дунав

По мое мнение изключително приятен за следване град, който освен реномиран университет предлага и много приятни възможности за оползотворяване на свободното време. Макар да не е от калибъра на големите градове като Берлин или Мюнхен, в Улм можете да намерите почти всичко: барове и клубове (които никак не са малко, но пък и населението е в голям процент студенти), кина, музеи (в точно тази категория обаче Улм изключително много отстъпва на по-големите градове), места за разходка и така нататък. Градът се намира на река Дунав, като алеите и пейките покрай реката са едни от най-приятните места в него, особено през топлите месеци от годината. 

Като задължителен минус трябва да се спомене липсата на летище. Това автоматично предполага летене до Щутгарт или Мюнхен или пътуване с автобус от България, което продължава около 20 часа. За някои е минус, а за други плюс, че в Улм няма много българи/български студенти (в градове като Мюнхен, Берлин или Виена бройката на българските студенти е с няколко нули отзад на числото). Дали това се приема като нещо положително или отрицателно зависи само от конкретния човек.

Лично аз съм много доволен от университета и Улм като град. Препоръчвам го на всеки, най-вече обаче на бъдещите студенти по медицина. Ако някой има интерес към Улм или следването по медицина, бих се радвал да помогна с информация и да споделя личните си впечатления. Успех с предстоящото кандидатстване!

Цветомир Карагечев (ако имаш въпрос, свържи се с него по facebook)

Leave a Reply