Dom zu Aachen

Лични впечатления на студенти:

Илю Дяков, Аахен и RWTH Aachen

Тест за ориентиране в Университета в Аахен

4 Replies to “Аахен”

 1. Здравейте! Имам някои въпроси на които ще съм много благодарна ако ми отговорите. Дъщеря ми е приета в Аахен и съм малко объркана, в униврситета няма семестериална такса, а само административна,ок, но в един сайт прочетох че тази такса е 206 евро в друг 237 евро .но щом това не е семестериална, а административна колко пъти в учебната година се плаща,за всеки семестър по 237 евро или веднъж в началито на годината 237 евро.Много ще съм благодарна ако ми отговорите!

  1. Здравейте! Публичните университети в Германия са безплатни, но навсякъде искат административна такса в размер между 200 и 300 евро (в зависимост от това дали там влиза семестериален билет за градски транспорт или не) на СЕМЕСТЪР. Възможно е конкертният университет да има някаква еднократна такса при записване също, но със сигурност ще плаща между 200 и 300 евро на семестър за следването си. А е възможно и просто да сте гледала стари данни – има тенденция да се покачват тея административни такси с по няколко евра на семестър. Така например във ФУ Берлин преди 4 години таксата беше 270 евро, сега се вдигна до 297 на семестър.

 2. Здравейте,
  Бих искал да попитам има ли някой, който учи Информатика в Аахен?
  Ще се радвам ако има, понеже не е много лесно, пък и повече хора мислят по-добре, отколкото сам човек.
  Ако иска някой да се свърже с мен, да пише е-мейл на makintosch@mail.bg.
  Ще се радвам да се запознаем.
  Поздрави

 3. За университета в Аахен , специалност информатика спешно търсим информация и да се запознаем с хора които вече са приети и учат в Аахен . Благодаря ви предварително за помоща ….. danikpln@hotmail.com. ‭‭+49 178 4101288‬‬. Даниела

Leave a Reply