Back To School: 4 онлайн ресурса за ученици и студенти

Виж първа част с 5 полезни мобилни приложения за ученици и студенти

stayfocusd_300x300StayFocusd / http://goo.gl/zC6Rbc /

StayFocusd e разширение за Google Chrome, което ви помага да бъдете продуктивни, без да си отвличате вниманието. С него може да поставите лимит за прекарано време на дадени сайтове, както и да ги блокирате напълно за определен период от време. В случай че използвате друг браузър, пробвайте Keepmeout или ColdTurkey, а за всички MAC потребители е достъпно уеб-приложението Self Control.

Wolfram Alpha / https://www.wolframalpha.com/ /wa-logo-stacked1-large

Репутацията на Wikipedia в образователните среди вече не е една от най-добрите. Но
благодарение на Wolfram Alpha получавате достъп до експертни знания, които да ви помогнат в ученето. Тази онлайн услуга дава отговори на конкретно зададени въпроси, като изчислява структурирана база данни. Тоест, може да бъдете напълно сигурни, че информацията е напълно достоверна.

googlescholariconGoogle Scholar / https://scholar.google.bg/ /


Google Scholar e уебсайт, подобен на Wolfram Alpha, с разликата, че тук може да търсите научна литература – книги, статии, изследвания и много други. Има и класация с най-цитираните публикации в различни научни сфери, което би улеснило намирането на литература за писане на есе например.

Dropbox / https://www.dropbox.com/ /dropbox-02-1024x1024

Dropbox представлява облачно хранилище на данни, с което може да съхранявате данни. Опасността важни есета, домашни, презентации и др. да изчезнат или да бъдат изтрити (от лаптопа ви) е наистина голяма, заради което dropbox е перфектната алтернатива за сигурно запаметяване на информация.

Ани Василева

Leave a Reply