Back To School: 5 полезни приложения за ученици и студенти

 

В тази селекция ви предлагаме 5 безплатни мобилни приложения (част от които са достъпни и за компютър), които малко или много биха улеснили дългите и тежки часове в училище и университета.

og-imageMy Study Life /безплатно; iOS, Android, Windows/

My Study Life е полезно приложение, с което лесно може да организирате училищния си живот. Платформата позволява да добавяте програмата си, да разпределяте домашни и задачи, както и да следите какви изпити ви предстоят. Дори може да посочите къде и в колко часа ще се проведе дадена лекция, а също така и кой преподавател ще я води. Приложението е достъпно както на мобилно устройство, така и на компютър.

https://www.mystudylife.com/

any-do-logo-e1370535243254Аny.do /безплатно; iOS, Android, Windows/

Toва приложение е бърз и лесен начин да разпределите задачите за деня, да запазите хрумнали ви идеи, или пък да запомните какво да купите от супермаркета. Няма опасност да забравите нищо, защото има функция за напомняне.

https://web.any.do/

icon-1f8f6ec1e1b584913e9e53aa1a8ae62cForest: Stay focused /безплатно; iOS, Android/

С Forest ученето, работата или вършенето на каквато и да била задача са с една идея по-лесни. Много пъти на всеки се е случвало да е разсеян, да проверява постоянно всичките си социални мрежи и умело да избягва да напише есето, което утре задължително трябва да предаде. Приложението предлага креативен начин за справяне с отвличането на внимание: виртуално отглеждане на дръвчета. Посаждате семе, задавате време (пр. 30 минути) и дръвчето започва да расте. Има уловка обаче – ако не издържите и излезете от приложението, дръвчето умира.

Quizlet /безплатно; iOS, Android, Windows/

photoПочти всеки някога е чувал за метода на учене, наречен flashcards, при който от едната страна на листче хартия се пише даден термин, а на обратната страна – неговото значение. Вместо да разхищавате хартия и да се чудите къде да складирате всичките купчинки от карти, можете да създадете виртуални flashcards с помощта на Quizlet. Може да се добавят картинки и аудио, както и на базата на създадените карти да се генерират тестове, с които да изпитвате знанията си. Платформата е особено подходяща за учене на чужди езици, на специфични термини, формули и др. A oще по-страхотното е, че може да учите буквално навсякъде – в класната стая, в атобуса, докато чакате на опашка и т.н.

https://quizlet.com/

pocket-iconPocket /безплатно; iOS, Аndroid, Windows/

Следващият път когато попаднете на интересна статия, която бихте могли да използвате за референция при писането на есе например, ще има къде да я запазите и по-късно лесно да намерите. С Pocket може да запаметявате на едно място статии, линкове, изображения и видеа, които да организирате под тагове за по-лесно откриване.

https://getpocket.com/

Скоро очаквайте още статии от новата ни рубрика “Back To School”, в които ще ви запознаем с изпитани техники за учене, полезни онлайн ресурси и много други!

Ани Василева

0 Replies to “Back To School: 5 полезни приложения за ученици и студенти”

Leave a Reply