Запознайте се с менторите 2016 – част 2

12910282_1321155197900992_727249938_nТодор Русков, Медицина, Eberhard Karls Universität Tübingen

Eberhard Karls Universität Tübingen е разположен на 30 км южно от Щутгарт. Ако си търсиш университет в по-малък град, но с отлично реноме в световен план, то Тюбинген би бил добър избор (в много класации университетът се класира на второ място сред немските университети в медицинските специалности, а освен това и е един от 11-те Exelenzuni-та в Германия). Тюбинген е и “най-младият” град Германия и е буквално пълен с млади хора, сред които и много чужденци (40% от студентите).

Специално за заинтересованите в медицината (Regelstudiumgang) Тюбинген предлага и отличен (по мое мнение) Curriculum, като предметите са така разпределени, че семестърът не е претоварващ и стресиращ. Възможности за социален живот има предостатъчно, а от Fachschaft-овете организират много партита на различните специалности (на които, разбира се, студенти от всички специалности са добре дошли). Атмосферата в университета и по-специално в медицината е на задружност, колегите не само от моя випуск, но и на по-горните випуски са приятелски настроени и винаги са готови да помогнат.

Най-трудното нещо за мен беше свикването с новата рутина в университета (нищо общо с училището), но както всичко и това е преживуемо. Апропо намирането на студентско общежитие в Тюбинген е сравнително лесно за чужденци, стига да са кандидатствали отрано.

Тъй като съм правил и TMS (Test für medizinischen Studiengänge) бих могъл да отговоря на въпроси и по тази тема.

За другите ни ментори с медицина и фармация може да прочетеш на:

Деница Метева, Медицина, Charite Berlin 

Богомил Георгиев, Фармация, Universität Heidelberg

0 Replies to “Запознайте се с менторите 2016 – част 2”

  1. Прекрасно е да виждам млади хора в подобни инициативи ! Успех пожелавам!

Leave a Reply