BG Careers Fair, Лондон 2016

Студенти организираха единственото българско кариерно изложение в чужбина

Pic1Лондон, 15 март Четвъртото издание на единствения по рода си кариерен форум за българи в чужбина BG Careers Fair срещна над 160 български студенти с топ работодатели.

Събитието се състоя на 12 март в българското посолство в Лондон. Организира се изцяло на доброволни начала от сдружение „Български кариерен форум“.

Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да предостави възможност на работодателите да намерят квалифицирани кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им покажат опциите за кариерно развитие, свързвайки ги с най-желаните работодатели.

Повече от 20 работодатели се включиха в събитието като преобладаващата част от тях са от сферата на IT, банковата и хранителна индустрия като Melexis, PPD, Винпром Пещера, Sutherland Global Services, VMWare, VP Brands International и Unicredit Bulbank.Pic2

“Интересуваме се от възможностите, които имаме в България. Ако решим да се върнем, искаме избора ни да е информиран”, споделиха участничките Симона и Мирослава по време на форума.

„Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат’’, каза Юлия Прухтович, ръководител отдел Човешки ресурси на ПроКредит Банк.

В предишните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

Събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон, Тук-там, Заедно в час и българските общества във Великобритания и Германия.

На 16 април BG Careers Fair ще се проведе и във Франкфурт. 

 За повече информация можете да се обърнете към pr@bgcareersfair.com

Интервю с Максим Пенев, част от екипа на BG Careers Fair

Leave a Reply