Гимназия за напреднали: Гимназията променя живота ни завинаги

simpsons
През тези 5 години човек е отворен към света, към нови преживявания и най-вече – към нови запознанства. А именно това с класа, с който ще делиш една стая, еднакви неволи и много спомени, е може би едно от най-дългоочакваните и притеснителните. Независимо от надеждите и очакванията ти обаче персонажите в един клас са от десетилетия типизирани. Вероятно след като прочетеш статията, ще си убеден, че ти си великото изключение, но, повярвай ми, не е така.

1. Прилежните
Често наричани просто зубъри. Мразени от много от съучениците си, обичани от почти всички учители. Разполагат с всички планове, записки и с цялата амбиция, за да постигнат заветното 6,00. Готови са на всичко, включително и на това да учат уроците си предварително. Блестящото им бъдеще е гарантирано от всички учители, а кроткостта им е поощрявана. Недостижими почти по всеки предмет, те рядко се притесняват за социалния си живот…Човек не може да получи всичко, нали?

2. Непукиститеthumb_sredna_23587
Във всичко трябва да има баланс. Точно затова и във всеки клас има група от хора, гледащи по-философски на нещата. Защо ти е да учиш, когато в събота се очертава голям купон? Може би любимата ти фолкзвезда ще пее в още по-любимия ти клуб? Вместо да ровиш из папката, пълна с всякакви листове, можеш просто да хвърляш салфетки с готината си компания на готино място.
Определено социалният живот на гореспоменатите е цветущ. Това обаче рядко важи за оценките им.

3. Интригантът/Интригантката
Няма защо да се лъжем – този типаж го познаваш добре още от детската градина. В началото ще ти е трудно да се ориентираш кой е, но след като нещо, казано от теб, изтече незнайно как в пространството, се позамисли. Рано или късно ще разкриеш самоличността му и просто ще ти се наложи да внимаваш какво говориш.

4 „Клоунът”
Първите дни може би ще се отнасяш към него с доза скептицизъм. Това обаче няма да продължи дълго, уверявам те. Този човек ще е способен да те накара да се усмихнеш в моменти на отчаяние. Той е шегаджия, смел е, слага чувството за хумор пред всичко. Ще забавлява целия клас, ще изкарва учителите извън кожата им. И все пак дори и те ще таят симпатии към него.

d5c03d5ab3818b6fc3c5bead949688bd5. Мразещият всички
Дори не е задължително той или тя да е депресиран последовател на емо течението. Може би извън класа този човек е много популярен или харесван, но всички в класа ще са му криви. Няма да идва на събиранията ви, в час ще подхвърля грубости към останалите. Не се засягай – наистина не е лично.

6. Геният
Той често движи с прилежните, но не е задължително да живее според техните принципи. Вероятно ще впечатлява всички с необичайните си познания. Ще приключва трудното класно по математика за 15 минути, за 10 пък ще изписва 4 страници безупречна интерпретация върху Ботев. Не се сравнявай с него. Ще си донесеш излишни комплекси.

7. Кокетката
Тя просто иска всички момчета. До едно! Може би има вроден чар, но по-вероятно е вроденото й желание да бъде харесвана и обожавана. Флиртува безразборно, всеки е нейна мишена. Почти винаги тя е инициаторът, но пък и винаги първо на нея й омръзват взаимоотношенията с даден човек.

8. Аутсайдерът
Колкото и да е тъжно, винаги има поне един такъв. Другите хора откриват себеподобни
независимо от (а понякога и заради) странностите си, но аутсайдерът просто не успява. А може би и не иска, може би нещо го тормози. Често се оказва страхотен човек. Дай му шанс!hires


9. Обществено активният

Трябва да съберете пари за подарък за класния? Не се притеснявай, той е готов на всичко, за да поеме нещата в свои ръце. Инициатор е на много мероприятия. Движи го желанието да се самоизтъкне, да бъде център на вниманието.

10. Средностатистическият съученик
Не е нито много амбициозен, нито пък изключително интелигентен. Има социален живот, но пък не прекалява с купоните. Когато се налага, учи и се труди. Златната среда с потенциал за развитие (деградация) във всички посоки.

Често недостатъците на съучениците ни ни изкарват извън контрол. Никой обаче не е перфектен, нали? Различни хора, различни нрави – това прави света толкова красив. Научи се да приемаш странностите на другите с усмивка и прави компромиси. В противен случай времето в гимназията ще минава бавно и мъчително. А и самият ти също не си перфектен, нали?

Деница 

Leave a Reply